ABC-Services

Wij controleren het correct gebruik van software en licenties.

Heeft u een brief ontvangen voor de controle van uw licenties? BSA is wereldwijd actief in het bestrijden van illegaal softwaregebruik. Deze non-profit-handelsorganisatie geldt als spreekbuis voor vrijwel alle grote softwareproducenten (Microsoft, Oracle, Adobe, Symantec, Apple,…)  en is daarmee de belangrijkste organisatie in de bevordering van een veilige en legale digitale wereld. Door deze aangekondigde controles wil BSA de bewustwording rond het correct gebruik van software en licenties vergroten.

Misschien bent u zelf niet bewust dat u illegale software gebruikt. Als je software aankoopt, koop je niet de software zelf, maar een licentie voor het gebruikt van deze software. Deze licentie bepaalt dat hoe vaak je deze software mag installeren, maar daar loopt het soms fout. Vaak wordt er niet bijgehouden waar deze software allemaal geïnstalleerd is of PC’s worden voor andere toepassingen gebruikt zonder de gelicentieerde software te verwijderen. Als je de software gebruikt op meer plaatsen dan de licentie toelaat, doe je aan piraterij.

Beter voorkomen dan genezen. In België wordt 24% van de geïnstalleerde bedrijfssoftware illegaal gebruikt. Ook als u denkt dat in uw bedrijf alles in orde is: onderzoek van de BSA toont aan dat bij veel bedrijven toch niet alle softwarelicenties in orde zijn. Daarnaast blijkt dat de hoeveelheid geïnstalleerde software wordt onderschat. Het werken met bedrijfssoftware zonder licenties is strafbaar.

Na de controle bespreken we onze bevindingen en geven advies om ervoor te zorgen dat uw met een gerust gemoed een eventuele BSA controle kunt verwachten. Proactief werken aan uw licentiebeleid is een speerpunt van BSA, start er dus tijdig mee en wacht niet tot er een auditeur voor uw deur staat.

Neem contact op.


Lees cookie info Meer informatie